Zoeken
Vanavond bij DWDD: is Ma van Hugo Borst de ultieme publiekslieveling?
Vanavond wordt tijdens de uitzending van De Wereld Draait Door de winnaar van de NS Publieksprijs 2016 bekendgemaakt. Naast de zes door de vakjury voorgedragen titels dingt er nóg een boek mee naar de winst: de bestseller Ma van Hugo Borst. 

Vanavond bij DWDD: is Ma van Hugo Borst de ultieme publiekslieveling?

Gepubliceerd op 23 november, 2016 om 00:00, aangepast op 26 juli, 2023 om 08:20

Ma stond niet op de lijst, maar is door zoveel stemmers opgegeven als ‘eigen keuze’ dat Hugo Borst alsnog kans maakt op de prijs en vanavond bij DWDD mag aanschuiven naast de zes genomineerden: Claudia de Breij, Jelle Brandt Corstius, Annejet van der Zijl, Paulien Cornelisse, Griet Op de Beeck en Hendrik Groen. De strijd om de winst blijft tot op de laatste minuut spannend, er kan zelfs tijdens de uitzending nog gestemd worden via www.nspublieksprijs.nl.

De lezers gaven gehoor aan de oproep van prominenten als Jan Slagter  om op Ma te stemmen. ‘Het gaat mij er niet om dat Ma de NS Publieksprijs wint,’ zegt Slagter. ‘Maar dat het onderwerp – hoe houden we verpleeghuizen menselijk – weer een beetje extra aandacht krijgt. Want dat verdient het.’ De afwezigheid op de lijst strookt niet met het enorme verkoopsucces en de grote hoeveelheid bijval waarop het boek kon rekenen bij lezers, pers, zorginstellingen, alzheimercafés, en zelfs van politiek Den Haag.

Recent riep Johan Derksen de Voetbal Insidekijkers op om op Ma te stemmen. ‘Als onze collega Hugo Borst ooit een schitterend boek geschreven heeft dan is het wel het boek Ma, over zijn dementerende moeder. Hij is erin geslaagd om een landelijke discussie uit te lokken over de wantoestanden in verzorgingstehuizen en er schijnt ook  naar hem geluisterd te worden.’

In mei 2017 verschijnt Ach, moedertje, het vervolg op Ma.
 

 

Blijf op de hoogte

Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrieven van Overamstel Uitgevers voor het laatste nieuws over Hugo Borst

Aanmelden nieuwsbrieven