Hugo Borst


Hugo Borst (1962) is schrijver, columnist, redacteur en voetbalcriticus. Hij schreef onder andere de bestsellers De Coolsingel bleef leeg, Over vaders en zonen, Schieten op Volkert van der G. en O, Louis, dat in Engeland genomineerd werd voor een prestigieuze prijs. In 2009 was Alle ballen op Heintje het Beste Rotterdamse Boek.

Al bijna drie jaar lang schrijft Borst wekelijks een kroniek over zijn moeder in het Algemeen Dagblad. Ze lijdt aan alzheimer en woont op een gesloten afdeling in een
verpleeghuis. De immens populaire kroniek resulteerde in 2015 in het boek Ma, dat een uitzonderlijk groot succes werd en waar meer dan 100.000 exemplaren van werden verkocht.

Verpleegzorg is een onderwerp dat hem steeds meer aan het hart gaat, hem zelfs naar politiek Den Haag brengt – tot het Torentje aan toe – en hem noopte tot het schrijven van een manifest over hoe het beter moet. Dit Manifest voor Ouderenzorg, dat hij samen met Carin Gaemers schreef, werd door meer dan 100.000 mensen ondertekend en wordt unaniem gesteund door de Tweede Kamer. In 2017 verscheen Ach, moedertje, het aangrijpende vervolg op Ma.